Puppy’s

Puppygewenning 

Bij de aanschaf van een hond wordt dikwijls te makkelijk gedacht over de verzorging van de vacht. De keuze voor een bepaald ras wordt vaak gemaakt op het uiterlijk van de hond. Wanneer er een pup in huis komt, is het uw taak om met borstelen en kammen te beginnen. Hoe eerder uw hond hier aan went, des te makkelijker is dit voor in de toekomst.

Jong geleerd is oud gedaan…..

Een pup moet heel veel leren. Eén van de belangrijkste dingen is verzorging. Hoe vroeger je daarmee begint, hoe meer profijt je daar van hebt. Bijkomend (groot) voordeel: je doet er de hond zo veel plezier mee. Jong geleerd, is oud gedaan gaat ook hier op. Als je een pup jong aan een verzorgingsbeurt in de trimsalon went, zal hij zijn hele leven met plezier naar de kapper gaan.

Daarom hebben wij een pup-arrangement samengesteld:

Fase 1 (voor pups tot 16 weken):

U komt met de pup op een afgesproken dag en tijdstip bij ons langs om kennis te maken.

We zetten de pup op tafel, raken de pup overal aan en verrichten de volgende handelingen:

  • Haren bij de oogjes wegknippen
  • Voetzooltjes scheren
  • Nagels knippen

Verder krijgt u van ons tips hoe u thuis alvast met gewenning kunt beginnen.

Fase 2 (als vervolg op fase 1):

Deze afspraak is altijd (ongeveer) twee weken na de eerste wen-afspraak.

We gaan een stapje verder! Tijdens deze afspraak wordt de pup:

  • Gewassen
  • Droog geblazen
  • Geföhnd
  • Geborsteld

Een heel nieuwe ervaring dus want buiten is water leuk, maar binnen uit de kraan meestal minder. En al die apparaten…..die maken herrie!! Langzaam laten we uw pup wennen aan al deze geluiden en ervaringen.

Fase 3 (als vervolg op fase 2 òf bij pups ouder dan 16 weken)

Ook deze afspraak is weer twee weken na de vorige behandeling.

Nu komt het echte werk: een volledige trimbehandeling! Uw wensen met betrekking tot vachtlengte en model kunt u aan ons doorgeven. Uiteraard doen wij onze uiterste best uw wensen zo veel mogelijk in te willigen, mits dit de gezondheid van de hond niet in de weg staat. We houden uw pup goed in de gaten want een volledige trimbehandeling kan voor jonge honden best intensief zijn.

Na de laatste puppy-wenbehandeling (fase 3) heeft uw jonge hond de hele trimbehandeling leren kennen en gaan we samen met u bekijken op welke termijn een vervolgafspraak nodig zal zijn, afhankelijk van vachtsoort en verzorging die u thuis kunt bieden.

Heeft u vragen of wilt u een puppy-wenbeurt afspreken, neem dan gerust contact met ons op.